Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Chefkok Wouter Kik deed mee aan het programma Menu van Oranje.

Wouter Kik in Menu van Oranje

Wouter Kik, chefkok van Restaurant/Brasserie de Vierbannen in Ouwekerk, heeft meegedaan het SBS6 programma “Menu van Oranje”. Menu van Oranje is een kookwedstrijd voor een goed doel, in dit geval het Oranje Fonds. Het programma werd uitgezonden door SBS6 in de winter van 2012, misschien heeft u het wel gezien. Ik zal verder niets zeggen over het verloop van de kookwedstrijd, dat mag u zelf nog eens nakijken op de website van SBS6. Maar ik ben er wel heel trots op dat Wouter Kik kookte met de gewassen van mijn kwekerij!

Wouter Kik imponeert met zijn vegetarische hoofdgerecht!

Wouter kookte in de eerste aflevering een spectaculair hoofdgerecht: een prachtig vegetarisch hoofdgerecht met alleen maar groenten, eetbare bloemen en kruiden van mijn kwekerij. De jury was er ondersteboven van! Het lef van Wouter Kik om te kiezen voor vegetarisch werd geprezen door de vakjury. Dat het gerecht daarnaast perfect was gekookt en heerlijk smaakte, was de bekende kers op de taart! Of zoals 2-sterrenkok Edwin Vinke het zo mooi zei “Dit is zo mooi en vernieuwend, dat wil je de hele wereld laten zien!” Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel de hele aflevering bij SBS6 Menu van Oranje aflevering 1.

Menu van Oranje

Menu van Oranje is een programma geproduceerd en uitgezonden door SBS6 waarbij bekende en gerenommeerde chefkoks deelnemen aan een nationale kookwedstrijd voor een goed doel. In deze eerste editie was dat  het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds stelt zich ten doel de sociale samenhang tussen mensen en in buurten te verbeteren. Om dit doel te bereiken worden per jaar zo’n 7.000 sociale initiatieven gestart en ondersteund met geld, kennis en contacten. Ons koningspaar is sinds 2002 beschermpaar van het Oranje Fonds.

De kookwedstrijd

12 chefkoks uit 6 windstreken doen mee aan de wedstrijd. Uit 12 voor-, 12 hoofdgerechten en 12 dessert stelt de vakjury een definitief menu samen. Dit wordt in de finale geserveerd aan 100 gepassioneerde jonge vrijwilligers van het Oranjefonds.