Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Gele snijbieten zijn een heerlijke groente om mee te koken.

Snijbiet Abesha gome

Snijbiet /  Beta Vulgaris

Snijbiet is een bladgewas waarvan de bladeren en/of bladstelen als groente worden gegeten. Snijbiet is met recht een vergeten groente, vroeger werd deze veel verbouwd en gegeten. Er zijn verschillende snijbietrassen. Het verschil zit in de kleur en de geschiktheid van consumptie: het blad of de stelen. Jong geoogst is het blad altijd te eten.

Snijbiet Abesha gome

Ingredienten voor 4 personen

500 gr snijbiet
2 kleine rode uien
1 teen knoflook (knijper)
1 theelepel geraspte verse gember
2 groene chilipepers (ontzaad en in plakjes)
1 dl groentebouillon (tablet) of water
1 rode paprika (ontzaad en in repen)
zout en peper

Bereiding

Was de snijbiet, haal de bladeren van de stengels.
Stoom de bladeren ca. 5 minuten boven een pan kokend water tot ze slinken.
Laat afkoelen, druk de bladeren vervolgens in een zeef en druk het overtollige water eruit.
Snij de bladeren met een mes in dunne repen.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot deze bruin is.
Voeg knoflook en gember toe en roerbak deze even mee, de chilipepers erbij en wat van de bouillon.
Laat het geheel een paar minuten koken, snij de snijbiet stengels in smalle repen.

Voeg deze met de rode paprika en de rest van de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep alles goed om en laat circa 15 minuten sudderen op een laag vuur.
Voeg tenslotte de fijngesneden bladeren toe.

Eet smakelijk