Op bezoek, activiteiten op de kwekerij

Op bezoek, activiteiten op de kwekerij

Rondleidingen, workshops & meer

Gedurende het jaar vinden er talrijke activiteiten plaats op de kwekerij. Deze zijn bestemd voor particulieren, bedrijven en chef-koks met een passie voor smaak. Een overzicht van wat wij doen:

  • Rondleiding genaamd ‘Fanfare voor de zintuigen’
  • Kook workshops
  • Workshops met kruiden
  • Inspiratiesessies voor bedrijven
  • Zintuigen prikkelen voor chef-koks

Rondleiding ‘Fanfare voor de zintuigen’

Natuurlijke landbouw vormt de absolute essentie Kwekerij Zonnemaire! We werken met wat de natuur ons biedt. De fanfare van de zintuigen is een wandelend college biologie over de paden van de kwekerij. Hier kweken we zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest een groot assortiment bijzondere groenten, kruiden en eetbare bloemen. De kwekerij is een groene oase en dat blijkt ook wel uit alle soorten beesten die er leven.
 
Voor de komende maanden staan er geen ‘vrije’ rondleidingen meer gepland. U kunt nog wel afspreken voor een groter gezelschap.

Kook workshops

De producten van mijn kwekerij worden gebruikt door gepassioneerde chef-koks van goede en soms bijzondere restaurants. Zo nu en dan geeft zo’n chef-kok een workshop op mijn kwekerij. Dit is voor iedere (amateur-) kok een uitgelezen moment om te werken met mijn producten en te leren van de beste koks. Als de gelegenheid zich weer voordoet, stel ik u hiervan op de hoogte via de nieuwsbrief. Schrijf u dus vooral in!

Een van onze bijzondere workshops is koken met professionele chefkoks, bijvoorbeeld met Wouter Kik.

Inspiratie voor bedrijven

Bedrijven help ik graag (en regelmatig) met inspiratiesessies. Dat kan zijn op het gebied van productontwikkeling in de voedingsmiddelenbrache maar het kan ook gaan om inspiratie op te doen duurzamer en ‘groener’ te gaan werken. De rust en ruimte op de kwekerij en van Zonnemaire nodigen ook uit voor teambuilding. Kleinere gezelschappen kunnen ook overnachten in de Buitenkamers.

Zintuigen prikkelen van chef-koks

Mijn klanten zijn chef-koks van restaurants. Zonder uitzondering zeer gepassioneerde vakidioten die telkens op zoek zijn naar nieuwe smaken, geuren, structuren en kleuren. Ik ondersteun hen in hun zoektocht naar nieuwe ingrediënten waarmee zij weer verrassende en bijzondere gerechten kunnen koken. Dat doe ik door op verzoek gewassen te verbouwen maar ook door ze kennis te laten maken alle groenten, kruiden en bloemen die de kwekerij nu al verbouwt. Wilt u als chef-kok ook uw zintuigen eens prikkelen? Maak dan een afspraak met Dieneke!