In de lente en zomer is Kwekerij Zonnemaire op haar mooist. Een bezoek aan de kwekerij in die periode is dan ook een belevenis, of eigenlijk een ‘fanfare voor de zintuigen’. Veel bezoekers laten me nadien weten hoezeer ze hebben genoten van de rondleiding door een mailtje te sturen of me nog even te bellen. Ik heb een paar leuke reacties voor u uitgezocht:

[blockquote]

Een leuke en leerzame middag

Beste Dieneke Klompe,

Hartelijk dank voor de leuke ontvangst afgelopen dinsdag. Ik heb een leerzame en leuke middag gehad en vond het bijzonder leuk u te ontmoeten. Op mijn website heb ik een blog geschreven met daarin een sfeerimpressie: http://rouxcommunicatie.nl/omarm-de-moestuinboer/

Succes met uw mooie werk en bedrijf. Ik wens u een vruchtbare zomer!

Vriendelijke groeten,
Bianca Roemaat
Roux Communicatie

[/blockquote]

[blockquote]

Food for thought

Beste Dieneke,

Het was een geweldige rondleiding. Een mooie start van een weekend Zeeland. Jouw passie voor de groenten, eetbare bloemen en kruiden was erg inspirerend.

We hebben genoten van jouw visie op duurzaamheid en biologisch verbouwen, het was ongelofelijk boeiend.

We waren erg onder de indruk van de hoeveelheid werk die je hebt verzet (en nog steeds verzet) om het zo prachtig mooi er uit te laten zien. Jouw vindingrijkheid en creativiteit: we hebben er het hele weekend over kunnen napraten.

Vriendelijke groet,
Maria

[/blockquote]

[blockquote]

Van idealistisch wereldbeeld naar tastbare resultaten

Dertien jaar geleden bezochten we met onze tuinclub de kwekerij van Dieneke Klompe. Een mooie lap grond vlak bij Zonnemaire, waar Dieneke geestdriftig bezig was haar ideeën over het telen van bijzondere gewassen in praktijk te brengen. Op het terrein stond een schuurtje en een pipowagen, meer werk-comfort was er niet.

Nu, juli 2014 stonden we voor het hek en keken uit over een bloemenzee en een strakke vijver. Dieneke kwam ons verwelkomen en nam ons na de koffie mee op een rondleiding langs de diverse kruidenbedden en tunnels met tomaten (vooral de kleinere soorten die zij in vele kleuren kweekt) . We konden ervan proeven en ook de geuren van allerlei kruiden vergelijken.

Dit alles was al bijzonder plezierig maar de toegevoegde waarde zit hem zeker in de bijzondere en gedreven wijze waarop Dieneke haar verhaal doet. Je meeneemt in haar enthousiasme en de indruk achterlaat van een geïnspireerde, superactieve en sprankelende vrouw, die haar wereldbeeld omzet naar tastbare resultaten!

Wij hadden ( en dat in de stromende regen) een geweldige morgen, waarvoor dank!

Tuinclubs Lavatera en Lathyrus

[/blockquote]

[blockquote]

Een onverwacht avontuur

Afgelopen donderdag stond er een rondleiding op de kwekerij van Dieneke Klompe op het programma. Toen we aan kwamen gereden wist ik niet wat we konden verwachten. Na een heerlijke lunch, met producten die je gelijk zelf wil gebruiken in je recepten, gingen we op pad met Dieneke.

Wat een enthousiasme, geweldig! Wat kan ze vertellen, je ziet het voor je ogen gebeuren, de wil te om te boeren op 1 ha, de strijd met de bureaucratie, de blijdschap als er weer iets is gelukt, de trots op wat er nu staat en groeit en bloeit en smaakt!
Het was en is bikkelen, maar nu staat er een prachtig bedrijf, waar top-koks hun producten komen kopen en menigeen al heeft genoten van de fanfare voor de zintuigen.

Dieneke dank je wel voor de prachtige middag.
Elma

[/blockquote]

[blockquote]

Een bijzonder verjaardagsfeest!

Het was een verjaardagsfeest van een vriendin, een bezoek brengen aan Zonnemaire. Maar wat heb heb ik er van genoten! Eigenlijk net zoals het alle aanwezige vriendinnen. Wat kon die Dieneke boeiend vertellen en wat een energie had ze. Je kijkt nu toch anders naar de bloemen, kruiden en soorten ( vormen ) van de groenten. Het eten was ook zo leuk en lekker klaargemaakt.

Lieve jarige, ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad en dat je met veel plezier aan je 65 ste verjaardag terug kan denken.

Heel veel groeten en tot ziens,
Anne-Marie
[/blockquote]
[blockquote]

Luctor et emergo

Dieneke, mijn dank. Wij hebben een geweldige dag gehad. Het bezoek aan je tuin was een bijzondere ervaring. Onze grote waardering voor de wijze waarop je deze biologische tuin op de de Zeeuwse kaart hebt gezet.

Ook je verhaal hoe, uit een typisch Zeeuwse familie achtergrond, deze tuin is ontstaan en je passie daarvoor vind ik heel bijzonder.

Willem Meise

[/blockquote]

[blockquote]

Een bijzonder werk. Prachtig!

Ik heb gisteren samen met enkele leden van onze tuinclub De Springbalsemienen genoten van de informatie en rondleiding die u verzorgde.

U was zeer gastvrij en ontving ons met thee/koffie en een heerlijk plakje zelfgebakken cake met eetbare bloemen. Een plaatje om te zien, een lust voor de maag en het oog! Daarna de rondleiding. Het was zeer indrukwekkend ! Wat een werk is er in Zonnemaire verzet,  mijn complimenten.

Zojuist heb ik de webside van de kwekerij bekeken, ziet erg goed uit en leuk dat er recepten op staan. Ik zal alle leden van de tuinclub ( en vrienden) hierop attenderen.

Nogmaals mijn dank en ik wil u graag heel veel succes met dit bijzondere werk toewensen. Prachtig.

Hartelijke groet uit Oss,

Louise Hopman
De Springbalsemienen

[/blockquote]

[blockquote]

Al dat werk in je eentje?!

Op een zaterdag in juni was het dan eindelijk zover: een rondleiding over je prachtige kwekerij. We hebben heel erg genoten van het verhaal over hoe het allemaal is ontstaan en wat er bij komt kijken om zoveel bijzondere dingen te kweken. Het is wel ongelooflijk dat je al dat werk in je eentje doet!

Het idee om na afloop van de rondleiding over de kwekerij nog een proeverij te doen is een geweldig idee ! Mooi om te laten horen/zien en proeven dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.Niet het vele is goed maar het goede is veel.

Nogmaals hartelijk dank voor de inspirerende ochtend …….

[/blockquote]

[blockquote]

Enthousiast en onder de indruk!

Op 8 juni zijn we met onze familie op je kwekerij geweest. Hierbij een aantal genoteerde bemerkingen van mijn familie:

-heerlijke, fraai gedecoreerde cake
-prachtige locatie
-zeer verzorgde kwekerij
-een deken van kleuren
-begeesterd vertelster
-bevlogen vakvrouw
-doorzetter, weet wat ze wil

Dank je wel voor de rondleiding!

Familie Mes

[/blockquote]

[blockquote]

Het was “een feestje” bij Dieneke Klompe…

Ja, het was een feestje! We vierden “sixty five lentes” van een van ons…… en begonnen de dag met een excursie in Zonnemaire! Vertoeven in de kwekerij met al z’n kleur, geur en sprankelende Dieneke maakte het extra feestelijk!

Het is indrukwekkend wat ze op “deze plek onder de zon” tot groei en bloei heeft weten te brengen zoals bijzondere groenten, kruiden, eetbare bloemen… en dit alles zonder gebruik van spuitmiddelen! Hoe ze begon, hoe ze kweekt, de insecten volgens de wetten van de natuur verdrijft…. de chefkoks die haar weten te vinden en nog zoveel meer interessants.
Dieneke brengt het met geestdrift, kennis, en humor….. en je “hangt aan haar lippen ” zo inspirerend als zij het kan vertellen.
Hou ze er maar eens “bij ” met hun aandacht… een groep van 25! Voor Dieneke “blom tussen de blommen” geen enkel probleem!

En dat de eetbare bloemen mooi, heerlijk en decoratief tot hun recht komen in allerlei culinaire creaties, ondervonden we later op de dag tijdens de verukkelijke lunch ten huize van onze jarige jet !

We proefden het… met liefde gekweekt….!!!

Marja Paardekooper

[/blockquote]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *