Eervolle vermelding Zeeuwse Pioniers Prijs

Kwekerij Zonnemaire won een eervolle vermelding bij de Zeeuwse Pioniers Prijs.

Nominatie Zeeuwse Pioniers Prijs Op 31 augustus werd voor de eerste maal de Zeeuwse Pioniers Prijs uitgereikt. Een prijs bedoeld om de persoon, organisatie of onderneming die Zeeland positief in het nieuws heeft gebracht en gepromoot, in het zonnetje te zetten. Tot ik voor de prijsuitreiking werd uitgenodigd, wist in niet eens dat ik was […]

Kwekerij Zonnemaire in het Algemeen Dagblad!

Op 10 augustus stond ik met mijn kwekerij en mijn hele verhaal in het AD! Kunt u zich dat voorstellen? Dat je een krant ‘haalt’ die in heel Nederland wordt gelezen? En de reacties die dat oplevert… geweldig! Lees het zelf maar! Ik kan hier het hele verhaal nog een keer vertellen maar misschien moet […]

Snijbiet Abesha gome

Gele snijbieten zijn een heerlijke groente om mee te koken.

Snijbiet / ┬áBeta Vulgaris Snijbiet is een bladgewas waarvan de bladeren en/of bladstelen als groente worden gegeten. Snijbiet is met recht een vergeten groente, vroeger werd deze veel verbouwd en gegeten. Er zijn verschillende snijbietrassen. Het verschil zit in de kleur en de geschiktheid van consumptie: het blad of de stelen. Jong geoogst is het […]

Wouter Kik in Menu van Oranje

Chefkok Wouter Kik deed mee aan het programma Menu van Oranje.

Wouter Kik, chefkok van Restaurant/Brasserie de Vierbannen in Ouwekerk, heeft meegedaan het SBS6 programma “Menu van Oranje”. Menu van Oranje is een kookwedstrijd voor een goed doel, in dit geval het Oranje Fonds. Het programma werd uitgezonden door SBS6 in de winter van 2012, misschien heeft u het wel gezien. Ik zal verder niets zeggen […]