Omarm de moestuinboer

Een paar weken geleden organiseerde ik een inspiratiesessie namens Bonduelle Foodservice Nederland voor professionele koks. Een van de bezoekers (m/v) aan deze sessie was Bianca Roemaat, een horeca- en foodjournaliste. Van haar ervaringen op de kwekerij heeft zij een prachtige blog geschreven:  Omarm de moestuinboer.

Ik verwijs u graag naar haar blog maar toch wil ik u enkele smakelijke quotes niet onthouden:

Om de zintuigen goed aan het werk te zetten, moet de telefoon uit en volgt een social mediaverbod. Zo heb je bewust aandacht voor de tuin en voor wat Dieneke te vertellen heeft.

We slenteren langs nagenoeg onkruidvrije bedden en kassen en lopen over nette grindpaadjes die door zoonlief zijn geharkt. ‘Daar wordt je lekker zen van’, belooft de moestuinboerin.

We bewonderen haar bijzondere gewassen. ‘Ze zijn bijzonder omdat ze hier groeien’, vindt de nuchtere Zeeuwse.

De chefs die op bezoek zijn, kijken hun ogen uit. Ze proeven, ruiken en stellen hun vragen. Ze zuigen de kennis van Dieneke op.

Leest u het gehele artikel op de website van van Bianca Roemaat van Roux Communicatie.

Share:

Andere berichten

Trots op Zeeland

Omroep Zeeland is opnieuw op mijn kwekerij op bezoek geweest in het kader van het programma ‘Trots op Zeeland’. Zoals u misschien weet, ben ik

Van Hollandse Bodem op YouTube

In 2015 heb ik meegewerkt als adviseur en jurylid bij het EO-programma “Van Hollandse Bodem“. Ik kan u niet makkelijk uitleggen hoeveel tijd televisie maken

Groôs op Zeêland

Kim en Melanie van Zweeden van de prachtige websiteGroôs op Zeêland hebben een bezoek gebracht aan mijn kwekerij. Het was een inspirerend en heerlijk bezoek.