Een paar weken geleden organiseerde ik een inspiratiesessie namens Bonduelle Foodservice Nederland voor professionele koks. Een van de bezoekers (m/v) aan deze sessie was Bianca Roemaat, een horeca- en foodjournaliste. Van haar ervaringen op de kwekerij heeft zij een prachtige blog geschreven: Omarm de moestuinboer.
Ik verwijs u graag naar haar blog maar toch wil ik u enkele smakelijke quotes niet onthouden:
Om de zintuigen goed aan het werk te zetten, moet de telefoon uit en volgt een social mediaverbod. Zo heb je bewust aandacht voor de tuin en voor wat Dieneke te vertellen heeft.
We slenteren langs nagenoeg onkruidvrije bedden en kassen en lopen over nette grindpaadjes die door zoonlief zijn geharkt. ‘Daar wordt je lekker zen van’, belooft de moestuinboerin.
We bewonderen haar bijzondere gewassen. ‘Ze zijn bijzonder omdat ze hier groeien’, vindt de nuchtere Zeeuwse.
De chefs die op bezoek zijn, kijken hun ogen uit. Ze proeven, ruiken en stellen hun vragen. Ze zuigen de kennis van Dieneke op.
Leest u het gehele artikel op de website van van Bianca Roemaat van Roux Communicatie.