Alle foto's en materialen op deze websites zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Dieneke Klompe. Mocht je een foto willen gebruiken voor eigen en vooral niet-commerciële doeleinden, neem dan even contact op met Dieneke.

 

Blog

Vooruitblik op 2016

Foto van de kwekerij in de winter, wachtend op het voorjaar.

Februari 2016. Ik zit met mijn bouwplan voor mijn akker op tafel. Dat is een plattegrond waar opstaat wat er de  afgelopen jaren verbouwd werd en wat ga ik dit jaar verbouwen. dat houd ik bij in mij bouwplan. Maar ook, waar heeft wat gegroeid en waar kan ik de nieuwe gewassen het beste zaaien en poten. Ik kijk uit het raam en de ochtend is in ieder geval mooi. De temperatuur was rond het vriespunt. Gelukkig  niet te koud want de abrikoos en amandel staan al in de bloei… Oei, als dat maar goed gaat.

Naast mijn bouwplan maak ik ook plannen voor 2016. Ik kijk uit naar een nieuw seizoen van zaaien, oogsten, hard werken en genieten. Maar ook naar de leuke en inspirerende dingen die ik wil organiseren. Ik mag er nog niet teveel over zeggen maar ik wil dit seizoen met 2 hele goede en enthousiaste chef-koks ‘kook jam sessies’ op de kwekerij houden. Koken en genieten van eten op de kwekerij… hoe vers en lekker wil je het hebben? Zowel de koks als ikzelf zijn er super enthousiast over dus dat belooft wat!

De rondleidingen op de kwekerij afgelopen seizoen waren buitengewoon leuk om te doen. Het organiseren kostte me veel tijd maar ik kreeg er zoveel energie voor terug! Dat was heerlijk. Graag zet ik het  hek ook in 2016 weer (op afspraak) regelmatig  open voor bezoekers! Mijn  boerinnenpraatje krijgt een andere invulling;  meer op maat en nieuwe stijl…..ik ben en blijf tenslotte  een boerin met een missie en wil graag mijn verhaal vertellen.