Alle foto's en materialen op deze websites zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Dieneke Klompe. Mocht je een foto willen gebruiken voor eigen en vooral niet-commerciële doeleinden, neem dan even contact op met Dieneke.

Blog

Kwekerij Zonnemaire won een eervolle vermelding bij de Zeeuwse Pioniers Prijs.

Eervolle vermelding Zeeuwse Pioniers Prijs

Nominatie Zeeuwse Pioniers Prijs

Op 31 augustus werd voor de eerste maal de Zeeuwse Pioniers Prijs uitgereikt. Een prijs bedoeld om de persoon, organisatie of onderneming die Zeeland positief in het nieuws heeft gebracht en gepromoot, in het zonnetje te zetten. Tot ik voor de prijsuitreiking werd uitgenodigd, wist in niet eens dat ik was genomineerd eerlijk gezegd. Maar als geboren en getogen Zeeuwse was ik natuurlijk ook wel vereerd met deze nominatie.

Een mooie winnaar!

Ik zal de spanning niet al te ver opvoeren, ik ontving een eervolle vermelding. De winnaar werd ‘De Appelaere‘ uit Waterlandkerkje. Fruitteler Henk Tazelaar nam jaren geleden de beslissing om zelf van Zeeuwse appelen en peren heerlijk appelsap en perensap te maken. Troebele sappen bovendien omdat er nog heerlijke stukje vruchtvlees in verwerkt zijn. De sappen werden een succes en zijn sindsdien in steeds meer horecagelegenheden en supermarkten te koop. Een prachtig succesverhaal dus van Zeeuwse ondernemers. Daarom: van harte gefeliciteerd De Appelaere!

Het bleef nog lang onrustig

Zeeuwse Connectie, de organisator van het evenement, had een fijne avond georganiseerd. Maar dat ik daarna het concert van Trijntje Oosterhuis kon bezoeken was wel de bekroning van de avond. Een topdag!