Van Hollandse Bodem op YouTube

Kweek- en kookprogramma Van Hollandse Bodem te bekijken opYouTube

In 2015 heb ik meegewerkt als adviseur en jurylid bij het EO-programma “Van Hollandse Bodem“. Ik kan u niet makkelijk uitleggen hoeveel tijd televisie maken kost. Maar op een gegeven moment kon ik de route Zonnemaire – Hilversum – Kasteel Amerongen dromen. Het waren hele lange dagen. Eerst werken op de kwekerij, daarna de auto in voor de opnamen. En als je dan ziet hoeveel er wordt gefilmd en wat daar dan uiteindelijk van over blijft… Het is echt een wereld apart hoor.

Even uw geheugen opfrissen…

Van Hollandse Bodem was een combinatie van een kweekprogramma en een kookprogramma. 8 Koppels moesten hun eigen moestuin aanleggen en tot wasdom laten komen. Met de opbrengsten van deze moestuin moest vervolgens worden gekookt. Ieder koppel werd beoordeeld op de kwaliteit (en soms ook kwantiteit) van hun gewassen. En wat wij als jury vervolgens op ons bord gepresenteerd kregen. Na 7 weken leverde de wedstrijd een prima winnaar op – ik verklap u natuurlijk niet wie!

Een eenmalige gebeurtenis helaas

Het was een geweldig programma om aan mee te werken. De reacties waren ook best positief maar helaas trok het programma net te weinig kijkers. En dan zijn de wetten van Hilversum onverbiddelijk: geen vervolg. Tooske Ragas (presentatrice), chefkok Jonathan Karpathios en ik waren uiteraard teleurgesteld over dit besluit maar we konden wel terugkijken op een prachtig programma. Ik kijk er althans met heel veel voldoening en plezier op terug.

Uit het archief, op YouTube

Twee jaar nadat het programma werd uitgezonden, heeft de Evangelische Omroep besloten het programma aan te bieden op YouTube. Dus mocht u het programma niet kennen, of een deel hebben gemist… terugkijken is nu mogelijk! Ik heb de video’s voor u opgezocht op YouTube:

Ik wens u (nogmaals) veel kijkplezier!

Groet,
Dieneke

Share:

Andere berichten

Marialabyrint van Jan Nouws

Op bezoek bij Jan Mouws

Ik maak niet vaak reclame op mijn website maar voor Jan Mouws maak ik heel graag een uitzondering! 😉 Jan Mouws Ik ben bij de

Trots op Zeeland

Omroep Zeeland is opnieuw op mijn kwekerij op bezoek geweest in het kader van het programma ‘Trots op Zeeland’. Zoals u misschien weet, ben ik