Van Hollandse bodem

Tuinieren is hot. Steeds meer mensen eten uit eigen groentetuin, op zoek naar pure smaken en eerlijke producten. In Van Hollandse Bodem gaan acht koppels vier maanden lang met elkaar de strijd aan in de moestuin: wie verbouwt de sappigste tomaten en de mooiste kool en wie maakt het lekkerste gerecht met zijn of haar oogst? Onder het toeziend oog van Tooske Ragas geven de teams alle zorg en liefde aan hun gewassen, passen ze hun geheime technieken toe en vechten ze tegen de elementen.

Iedere week zijn er twee oogst- en twee kookopdrachten. De koppels proberen de mooiste producten op tafel te zetten, die beoordeeld worden door kweker Dieneke Klompe en chefkok Jonathan Karpathios. Helaas wordt passie niet altijd beloond. Aan het einde van iedere aflevering moet één team de competitie verlaten. Met pijn in het hart nemen zij afscheid van hun moestuin. Wie wordt uiteindelijk de beste moestuinder van Nederland?

Bij de serie hoort een magazine met hierin achtergrondinformatie over de koppels, tips van kweker Dieneke en recepten van kok Jonathan. Vanaf 27 februari te lezen en te bekijken op EO.nl/vanhollandsebodem.

Uitzendschema Van Hollandse Bodem

Van Hollandse Bodem wordt uitgezonden door de Evangelische Omroep. De EO zendt Van Hollandse Bodem uit op de  volgende data:

[table style=”light” highlight=”true” border=”true”]
[thead]
[tr]
[th align=”left”]Aflevering[/th]
[th]1[/th]
[th]2[/th]
[th]3[/th]
[th]4[/th]
[th]5[/th]
[th]6[/th]
[/tr]
[/thead]
[tbody]
[tr]
[th align=”left”]Uitzenddatum[/th]
[td]12 maart[/td]
[td]19 maart[/td]
[td]26 maart[/td]
[td]9 april[/td]
[td]16 april[/td]
[td]23 april[/td]
[/tr]
[tr]
[th align=”left”]Tijdstip[/th]
[td]20.30 uur[/td]
[td]20.30 uur[/td]
[td]20.30 uur[/td]
[td]20.30 uur[/td]
[td]20.30 uur[/td]
[td]20.30 uur[/td]
[/tr]
[tr]
[th align=”left”]Zender[/th]
[td]NPO1[/td]
[td]NPO1[/td]
[td]NPO1[/td]
[td]NPO1[/td]
[td]NPO1[/td]
[td]NPO1[/td]
[/tr]
[/tbody]
[/table]

Share:

Andere berichten

Marialabyrint van Jan Nouws

Op bezoek bij Jan Mouws

Ik maak niet vaak reclame op mijn website maar voor Jan Mouws maak ik heel graag een uitzondering! 😉 Jan Mouws Ik ben bij de

Trots op Zeeland

Omroep Zeeland is opnieuw op mijn kwekerij op bezoek geweest in het kader van het programma ‘Trots op Zeeland’. Zoals u misschien weet, ben ik